Chunk Creative Agency achter design Coolest Dutch Brand Award 2020

28-01-2021 (12:13) - Cool Brands

Chunk Creative Agency gaat het design van de iconische Coolest Dutch Brand Award 2020 (ontwerp Robert Bronwasser) verzorgen. Het thema waarmee het bureau aan de slag gaat, is  "Wereldverbeteraars".  Eerder was het design van de Award in handen van Robert Bronwasser (2017)  The Valley (2018) en Studio Piraat (2019).
 

Genomineerde Cool Brands 2020

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het jaar. De genomineerde merken voeren elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden.In de 2020-serie zijn genomineerd: Verstegen Spices & Sauces, MUD Jeans, de Edwin van der Sar foundation, Naïf, Aquablu, fairf, FrieslandCampinama, Joolz, Coco Bonito, Yoghurt Barn, Dille & Kamille en Fairphone.
 

Finale

In februari start de zorgvuldig samengestelde jury van 50 creatives en strategen onder leiding van juryvoorzitter Kees-Jan Rozestraten, met de beoordeling van de 12 genomineerde merken van 2020. De finale, die hopelijk live zal kunnen plaatsvinden, staat op dit moment op de agenda voor 14 april 2021.
De Coolest Dutch Award 2020 gaat op 28 februari aanstaande in productie bij Nederlands' oudste porseleinfabriek Royal Goedewaagen. 
 
 
Eerder werd de Coolest Dutch Brand Award gewonnen door Naturalis, De Vegetarische Slager en VanMoof.

ConceptD is hoofdsponsor van Coolest Dutch Brands 2020.
Partners Coolest Dutch Brands 2020: Ruwer en MassiveMusic.