Markteffect is Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020

28-09-2020 (12:07) - Prijzen

Marktonderzoeksbureau Markteffect is door de vakjury van haar branchevereniging MOA uitgeroepen tot beste Marketing Research & Analytics Bureau 2020. Afgelopen vrijdag heeft Markteffect, dat samen met bureaus Ipsos en Neurensics genomineerd was, deze prijs in ontvangst mogen nemen tijdens een aangepaste uitreiking in De Hallen (Amsterdam). Deze award is voor onderzoeksbureaus erg prestigieus en het winnen ervan wordt gezien als een grote eer.
 
Markteffect zet zichzelf neer als “vriend in het onderzoeksland”, aldus Algemeen Directeur Joris Schellekens. “Vrienden helpen elkaar, passen op elkaar, dagen elkaar uit maar bovenal hebben ze het beste met elkaar voor.” Klanten waarderen het maatwerk en de persoonlijke touch die Markteffect levert en beoordelen de nauwe samenwerking tijdens een onderzoek consistent als een highlight. Volgens Markteffect ligt haar werkwijze ten grondslag aan het succes: ‘’Wij leveren niet alleen het product marktonderzoek, maar gaan hierin twee stappen verder. Dat zit ‘m net name in betrokkenheid, innovatie en strategisch advies’’, vervolgt Schellekens.
 
Markteffect groeit al een aantal jaren hard. Deze groei heeft geleid tot de vorming van de ME Research Group: In 2019 is Direct Research toegetreden tot de groep en in april 2020 kwam branchegenoot Team Vier hier ook bij. De MOA Award is dan natuurlijk ook niet alleen voor Markteffect - dit was een groepsprestatie.
 

Juryoordeel

In het juryoordeel werd toegelicht waarom zij uiteindelijk de keuze maakten voor Markteffect: ‘’Het was een combinatie van elan, van ondernemingszin, van enthousiasme voor het vak, van gevoel voor herkomst, van koesteren en opbouwen van een eigen cultuur (de basis voor het succes, zoals ze zelf zeggen). Dat, gevoegd bij hun vakmanschap dat ze met bravoure uitstralen, maakt dat de jury tot Bureau van het Jaar 2020 uitroept: Markteffect"