Whatsappen met Arjen Veen

20-02-2019 (12:00) - Appen met

SMS Intermediair bestaat dertig jaar. In die tijd veranderde de arbeidsmarkt in een bijna moordend tempo, maar dit werving- en selectiebureau bewoog steeds schijnbaar moeiteloos mee in het tijdsgewricht. Tijd voor een whatsapp interview met partner Arjen Veen. "Ik verschil met mijn zakelijk partners Chris en George dat ik wat meer stuur op eigen verantwoording en zelfredzaamheid."
 

                                                                                  Whatsapp status:  


Hi Arjen, Nicolette hier, heb je even tijd om met me te appen?

Hi Nicolette, tuurlijk heb ik tijd voor je! Ik heb je overigens gemist vorige week bij de Pentawards Live. Had ik jouw laatste toegangskaart ingepikt?

 
Nee, hoor. Ik heb je wel gespot bij Mauro Porcini en daarna was ik je kwijt... Wat vond je van het event?
Ik vond het een compact en goed georganiseerd evenement, waarbij het eerder knus dan massaal was. Mauro was erg inspirerend ja. Toevallig had hij het ook over een aantal ingrediënten voor wat betreft het aannemen van design personeel, waar hij op nummer 1 zet: "het moet in de eerste plaats een  leuk en goed persoon zijn". Vond ik mooi. Sluit ik me ook volledig bij aan.
 

Goeie, maar wanneer is iemand een leuk en goed (lees de juiste) persoon?
Goede vraag. Dat weet je vaak niet van te voren. Er komen nogal wat factoren bij kijken. En al die factoren zijn niet na één gesprek al kraakhelder. Je moet niet over één nacht ijs gaan. Geef het wat tijd.
En tijd...heb je niet altijd.
 

Right! Met die problematiek zijn jullie bij SMS (gave nieuws visuele identiteit BTW) dus dagelijks voor jullie opdrachtgevers bezig, toch?
Dank je, we zijn er trots op ja! SM staat echt voor partnership en persoonlijk contact, precies zoals onze nieuwe huisstijl uitstraalt. Het verbinden van klant en kandidaat middels deze ‘continuous line’ sluit exact op onze manier van werken aan. Zo werken we trouwens ook samen intern.
 
SM=SMS 
 

Vond het wel gaaf, dat SM :) Maar, even serieus nog: hoe vertaalt die continuous line zich in jouw dagelijks werk en in jullie team?
Onze collega’s weten tot in hun diepste vezel dat het invullen van een vacature niet op basis van een ‘u vraagt, wij draaien’ principe draait. Maar dat hierbij kennis, inlevingsvermogen en samenwerking noodzakelijk is. Een partnership dus. Niet alleen richting klant, maar ook naar je collega’s maak je eigenlijk precies dezelfde commitment om samen tot de kwaliteit te komen waar de klant naar op zoek is.
 

Klinkt logisch, maar in de dagelijkse praktijk vast ook wel eens een lastige opgave..
.
Aboluut, de markt is krap. Maar ik heb altijd een rotsvast en misschien soms naïef groot vertrouwen in mijn collega’s haha. Stuk voor stuk zijn het ontzettend nieuwsgierige, slimme en vooral leuke persoonlijkheden. Ze verrassen mij echt dagelijks met inzichten om toch tot die oplossing komen. Daarnaast merk ik wat reuring in de markt.
 

Welke reuring?
Daar bedoel ik mee te zeggen dat het de afgelopen 5 jaar bij bedrijven alleen maar over procesoptimalisatie, nieuwe recruitment systemen en kostenbesparing ging en het de afgelopen maanden gelukkig weer richting kwaliteit, talent en persoonlijke ontwikkeling gaat. Met andere woorden, de verandering van puur inkoopperspectief, naar daadwerkelijke kwaliteit op de vloer. Onze expertise sluit daar naadloos bij aan.
 

Dat is mooi nieuws van die omslag en dat jullie dan precies op de sweet spot staan, zeg maar. Hoe zie jij jouw persoonlijke rol overigens in het team en in de markt?
Qua managen bedoel je? Ik verschil met mijn zakelijk partners Chris en George dat ik wat meer stuur op eigen verantwoording en zelfredzaamheid. Ik heb liever 2x in de week een bondig update-gesprek dan elke dag een gedetailleerd verslag van alle lopende zaken. Maar ik ben natuurlijk nog steeds als consultant aan de slag; dat blijf ik sowieso doen, dat vind ik veel te leuk
 

Altijd blijven aarden; daar maakt FONK zich graag hard voor. Heb je nog een laatste "catch of the day" boodschap voor onze lezers?
Ik vind deze altijd heel mooi en o zo waar: Als de kans zich niet voordoet, creëer hem dan. Daar moet je het mee doen vandaag Nicolette! Fijne dag!
 

Die is idd er mooi! Dank daarvoor. En jij ook dank ook voor je tijd!
Graag gedaan en tot Whatsapps of bels