WhatsAppen met Bennie Bus

08-06-2017 (12:21) - Appen met

De meeste grote Nederlandse bureaus zitten in Amsterdam, en inmiddels is Rotterdam ook een populaire locatie. Maar Groningen, dat is in de bureauwereld een vreemde eend in de bijt. Brandreclame is een fris, nieuw bureau dat probeert om deze nieuwe omgeving op de kaart te zetten. Vooralsnog lijkt dit aardig te lukken. Hoe zit dit nieuwe bureau precies in elkaar, waar komt al dat goede nieuws vandaan en wat zijn de ambities? We checken het bij de jonge oprichter, Bennie Bus.
 
WhatsApp-status: www.brandreclame.nl
 
Hee Bennie
Hi Jaap!
 
Hoe staat het ermee?
Ja gaat lekker, lig momenteel languit op een bank te appen met Jaap van Fonk dus ik mag niet klagen :p 
 
Goed voor onze beeldvorming (Y) die bank staat ergens in Groningen begrijp ik?
Klopt! Ons kantoor zit in het Euroborg stadion in Groningen.  
 
Een van de lelijkste Nederlandse voetbalstadions ooit ;) Een bureau uit Groningen, dat horen we niet vaak. 
Haha, van buiten zeker niet het mooiste stadion, van binnen ziet het er beter uit.
Klopt, toch zitten er wel wat bureaus in Groningen.. alleen hoor je er misschien minder over, Groningse nuchterheid?
 
Dat ben ik absoluut met je eens. Over die Groningse nuchterheid: dat is wel een handicap als je een bureau op de kaart wil zetten, niet? 
Ja, ik weet niet of wij op dat vlak dan een typisch Gronings bureau zijn.. We zijn trots op wat we doen en waar we kunnen vertellen we dat zeker. Toch vind ik het soms ook wel prima om ‘dat bureau uit Groningen’ te zijn. 
 
Wel een unique selling point, en weinig concurrentie in de omgeving.
Precies dat inderdaad, al is omgeving niet echt relevant.. 90% van onze klanten zitten in het westen.
 
Die afstand is dus geen belemmering voor ze.
Nee volgens mij niet, wij stellen ons daar flexibel in op en vinden een stukje reizen helemaal niet erg... onze account director komt uit Zandvoort en ik woon sinds kort in Almere Duin, dus reizen moeten we toch ;) 
 
Ah kijk, jullie hebben in heel Nederland een vinger in de pap ;)
Haha inderdaad! We hebben om strategische redenen onze woonplaatsen gekozen...  
Nee hoor, woon er alleen omdat mijn vriendin daar toevallig geboren is:)
 
Dat wordt nog wat als jullie internationaal gaan ;) 
Haha ja, ik zie het wel voor me hoor.
 
Ik neem aan dat dat wel jullie ambitie is, internationale klanten binnenhalen?
Zeker, al heeft het niet onze focus op dit moment. We werken trouwens al voor Lifetime, zit in Denemarken en hebben gewerkt voor Repeat Cashmere dat in Zwitserland en Hong Kong kantoren heeft.
 
Hoe en waar begon het eigenlijk allemaal? 
Het is begonnen aan het Boterdiep, in mijn studenten kamertje. Ik ben op mijn 16e begonnen als vormgever bij een bureau en op mijn 21ste begonnen als freelancer.
 
Dat kan niet iedereen je nazeggen, hoe oud ben je nu? En wanneer was de geboorte van Brandreclame?
Ik ben nu 27, mijn freelance periode werkte ik al onder naam van Brand, dus je zou kunnen zeggen dat het zes jaar bestaat nu. 
 
Kun je kort samenvatten wat er in die 6 jaar allemaal is gebeurd?
Ik merkte dat ik als freelancer voorsprong had op bureaus omdat ik scherper was in prijs en flexibeler was. Toen ik besloot het groter te maken heb ik bedacht dat ik een bureau zou willen dat de flexibiliteit en prijzen van een freelancer heeft, maar de brede kennis en betrouwbaarheid van een bureau. Met dat idee zijn we gaan bouwen en hebben we aardig wat mooie klanten aan ons kunnen binden. 
Dit is natuurlijk de mega korte versie, zoals je begrijpt ;) 
 
Namen en rugnummers graag Bennie ;)
Hahaha, ik hoopte dat het verhaal  spectaculair genoeg was, maar goed.. we werken op vaste basis voor o.a. ; Remia, BNN-VARA, CoolCat, Scapino, MS Mode, Ziengs, Ecco, Unicef, Hypotheker, SMEG, Brandfield, Wicky, Canei, UGGS en hebben laatste half jaar losse opdrachten gedaan voor; Score, Steve madden en Enexis.
 
Dat is al een aardig rijtje. Jullie hebben de laatste tijd nog wat leuke nieuwtjes voor te leggen he?
Ja enorm trots op! Ja, laatste jaar gaat alles ineens wel heel snel, klopt!
 
Waar gaat dit eindigen?
We gaan zeker verder groeien, maar om ons idee waar te blijven maken (flexibel en prijs) moeten we qua bureau niet al te groot worden. Ik verwacht dit jaar te groeien tot ongeveer 20 mensen.
 
Die bescheidenheid helpt wellicht wel voor een sympathieke uitstraling. Je krijgt nog regels om Brandreclame te verkopen, wat maakt jullie beter dan anderen?
Eerlijk; We zijn net zo goed als de andere bureaus. En daar ben ik trots op want er zijn een hoop goede bureaus in Nederland, alleen zijn we sneller en is onze prijs aantrekkelijker. Daarnaast zijn we een super jong bureau met mensen die savonds niet kunnen slapen omdat ze nog vol zitten met ideeen voor onze klanten, maar ondanks dat de dag daarna met een glimlach veel te vroeg op kantoor zitten om dat we niet kunnen wachten om weer te beginnen. En die energie proberen we elke dag op onze klanten over te brengen.
 
Nog wat extra regeltjes meegesmokkeld, maar vooruit ;) Mag ik je hartelijk bedanken voor je tijd en je succes wensen met het creëren van hét bureau van het Noorden (er gaat niets boven Groningen, right?)?
Thanks! Jij bedankt dat ik ons verhaal mocht vertellen.
 
Geen dank, we horen graag van jullie in de (nabije) toekomst!