WhatsAppen met Christiaan van Mansfeld

10-11-2016 (10:35) - Appen met

Een krap half jaar geleden werd Christiaan van Mansfeld benoemd tot CEO van Havas Boondoggle. Hij viel met zijn neus in de boter en was van begin af aan betrokken bij de overname door Lemz. De twee bureaus gaan nu verder als Havas Lemz. De nieuwe bureaucombinatie staat onder leiding van Willem van der Schoot. Wij spraken Christiaan van Mansfeld over de samenwerking, het nieuwe bureau, Willem van der Schoot en andere relevante zaken. Via de WhatsApp uiteraard. 

 
WhatsApp-status: Geen

Hallo Christiaan. Jaap hier, van Fonk. 
Goedemorgen.
 
Hoe staat het leven? 
Ik fiets al weken met een big smile naar Havas Boondoggle. 

Hahaha. Ligt dat aan hoe jij in het leven staat of aan Havas? ;) 
Aan alles. Privé het naar werk fietsen ontdekt (scheelt 7 kilo) en een helder hoofd. Met Havas Boondoggle, samen met Lemz een mooie toekomst.
 
Ah, de welbekende therapeutische werking. Toch is het wel een roerige periode voor jou toch?
Niet roerig, wel druk. Vanaf het moment dat ik terug aan het werk ben in de Nederlandse markt ben ik betrokken geweest bij deze samensmelting. Nooit eerder zo direct betrokken geweest en veel van geleerd. Maar juist ook van de integriteit en betrokkenheid van beide partijen.

Ja, ik heb nog eens de woorden die je bij je aantreding bij Havas sprak teruggelezen. Je zei dat je het je aantrok dat Havas nog klein was en niet bij de gevestigde orde hoorde. Dat lijkt me nu wel voorbij.
Dat is juist het leuke van Lemz. Zij hebben zeker nooit bij de gevestigde orde gehoord. Daarom ben ik ook blij hiermee. We hebben meteen een culturele klik gevoeld, zij brengen daarnaast een sterke onderscheidende blik mee op ons vak die we samen sterker kunnen uitdragen. En die kennis had ik al toen ik vertelde waarom ik het zo leuk vind om hier te mogen beginnen. Ik werk bijna 30 jaar in dit vak en het gaat me aan het hart als de buitenwereld denkt dat alles een pot nat is. Want dat is het zeker niet. En Lemz is daarvan misschien wel een van de sterkste voorbeelden.
 
Dus onder het motto 'samen staan we sterker' kunnen jullie je onderscheiden van de grote jongens?
We zullen qua grootte bij de top horen maar we vinden het belangrijker dat er naar ons gekeken gaat worden als het bureau dat het meest betekenisvolle werk maakt. Trouwens de beoordeling daarvan, of we dat waarmaken, is ook helemaal niet aan ons. Wat mij betreft ligt die beoordeling bij klanten en de consument. Ik heb zin in die 'wedstrijd'.
 
Wat dat betreft zullen er toch wel ergens (kleine) verschillen van inzichten zijn tussen Havas en Lemz?
Vooralsnog niet. Tot nu toe zijn alle gesprekken altijd in erg goede harmonie geweest. Sinds een paar weken wordt er ook hier en daar al samengewerkt en ook daar gaat het erg goed. Tegelijkertijd hoop ik wel dat we hier en daar verschillen zullen ontdekken zoals jij dat schrijft, maakt je scherp, verplicht je ook om je eigen denken en handelen tegen het licht te houden. Daar komt bij dat verandering energie oplevert. Een collega beweerde vorige week die zelfs nu al te voelen als je nu over de vloer loopt. 

Verandering van spijs doet eten ;) Hoe is de wisselwerking tussen jou en Willem van der Schoot?
Denk het wel. Heb het zelf de laatste jaren ook weer ontdekt. Willem en ik kennen elkaar al een hele tijd en kunnen het goed vinden. Vroeger maakte ik wel de grap (is niet waar) dat hij mijn neef is. Mijn moeders familienaam is van der Schoot. We werken op dit moment nauw samen en volgens mij neemt het wederzijds respect alleen maar toe.
 
Hoe weet je zo zeker dat het je neef niet is? ;) 
Tsja. Helemaal zeker weet je het nooit in het leven ;)

Er gebeuren nu eenmaal gekke dingen heden ten dage. Is het voor jou niet moeilijk om de leiding uit handen te geven? Of voelt dat niet zo? 
Het voelt niet zo. Ten eerste was dit pad vanaf de eerste gesprekken met de Europese directie over mijn rol hier duidelijk. Ten tweede ben ik ook tot de conclusie gekomen dat ik me juist in de rol die ik nu heb me het prettigst voel. 

Iets minder op de voorgrond? iets minder verantwoordelijkheid? 
Nee het heeft niets met minder op de voorgrond of minder verantwoordelijkheid te maken. Maar veel meer met onderdeel uitmaken van een team met een gezamenlijk doel, waarin iedereen zijn eigen rol heeft. 
 
Is iedereen al gewend aan zijn/haar rol in de nieuwe samenstelling?
Nee, we zijn nog maar net begonnen. Daarnaast zal de grootste verandering het daadwerkelijke samensmelten zijn op een nieuwe locatie. De komende weken blijven daarom uitdagend.
 
Is er tussendoor nog wel tijd om mooi werk te maken? ;) 
Dat was ook mijn zorg, maar ik denk dat door de nieuwe energie iedereen zin heeft om er een tandje bij te zetten. Heel interessant om dit soort processen te zien gebeuren.
 
Extra reden voor een onvergetelijke nieuwjaarsborrel ;)
Precies. Maar we hebben de gezamenlijke borrels nu al. Want waarom zou je wachten.

Daar heb je helemaal gelijk in. Teamsfeer is 90% van het werk ;) Mag ik jou heel erg bedanken voor je tijd? En heel veel succes wensen met acclimatiseren, de nieuwe borrels en het mooie werk wat eraan zit te komen? 
Geen moeite. Fijne dag.