Whatsappen met Jan Willem Brüggenwirth

24-10-2018 (09:16) - Appen met

Jan Willem Brüggenwirth maakte deze zomer zijn overstap bekend van direct marketing agency De Creatieve Directie naar Talpa Network. En inmiddels is ook bekend dat hij niet alleen voor het tweede jaar op rij deelneemt aan de jury Coolest Dutch Brands, maar weten we ook dat Talpa Network de host zal zijn van de grote live juryronde in februari 2019. Tijd dus voor een whatsapp gesprek.

 

                                                                               Whatsapp status: Hey there! I am using Whatsapp

 

Hi Jan Willem, Nicolette hier. Heb je even tijd voor een whatsapp interview?

Zeker!!!


Je neemt nu voor het tweede jaar deel aan de jury Coolest Dutch Brands. Hoe kijk je terug op de eerste editie?

Verrassend om zoveel top campagnes bij elkaar te zien! Super Cool


Dat legt de lat dus hoog voor de kandidaten van dit jaar.  Heb je al tips voor de 12 kandidaten die gaan presenteren voor de 2018 Award?

Zeker! Het enthousiasme wat je als presenter uitstraalt heeft een positief effect op de jury. Enthousiasme inspireert en maakt de campagne nog geloofwaardiger. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal top cases voorbij gekomen afgelopen jaar die iedereen kent. Ga daar maar eens overheen


Duidelijk, en hoe zit het met de resultaten van de campagnes? Mogen de kandidaten daarin nog meer to the point zijn of viel dat in de 1e editie al mee?

Wat mij betreft is de jury nog scherper. En laat niet alleen je eigen gevoel bepalend zijn maar neem ratio dus ook cijfers goed mee in de afweging.


Goeie tip die we ook nog even kunnen delen tijdens de juryborrel op 21 november. Even een ander puntje: het draait dit jaar helemaal om duurzame merken van Nederlandse komaf. Afgekloven thema of juist een schot in de roos?

Er is al veel over gezegd maar volgens mij pas het topje van de ijsberg. Nu gaat het pas echt beginnen! De mode trend moet er af en nu moet het serieus en echt worden of echter. Want er zijn natuurlijk al voorbeelden te vinden. ASN bank bijvoorbeeld

Zijn we er bijna? Moet naar afspraak :-)


Nog niet helemaal: we pakken de draad morgen weer op

Ben je weer 'in de lucht'? 

Ben er weer!


Top. Ik pak het nog even op bij ASN. Dat is één van de genomineerde cases/campagnes in de reeks van 12. Favoriet bij jou begrijp ik?

Spontaan kwam die case als eerste naar voren. Dus favoriet gaat te ver maar wel een hele toffe case


Dan wachten we de eerste schriftelijke juryronde van januari af en wie weet staat ASN straks in februari met 5 andere brands in de halve finale bij host Talpa Network te presenteren. Tof dat Talpa daarvoor gelegenheid biedt. Past dat in jullie strategie van dit moment?

Helemaal! Verbinden is wat wij doen. Fabrikanten en consumenten maar ook vakjuryleden en marketeers. Daarom zijn we ook hartstikke trots gastgever van deze jury te zijn.


Last but not least: ben je blij na je uitstap in de bureauwereld weer terug te zijn op het medianest?

Ja echt fantastisch om weer terug te zijn en voel me als een vis in het water.  En dat dan bij een hele ambitieuze club maakt het helemaal af! Blij man dus.


Ik zeg: houden zo en dank voor dit gesprek!