WhatsAppen met: Jurriaan Duivenvoorden

24-03-2020 (15:24) - Appen met

De beste ideeën ontstaat in tijden van crisis. Dat was de insteek van Jurriaan Duivenvoorden (commercieel directeur Born05 Ventures) en Willem Guensberg (co-founder Peakfijn) toen ze aan het brainstormen waren na de eerste schok van het hele Coronacrisis gebeuren. Het resultaat: de ‘startup verdubbelaar’. Daar wilden we meer over weten. Tijd dus om even te appen met Jurriaan. 
 
WhatsApp-status: 
 
 
Hoi Jurriaan, ben je er klaar voor?
Yes, let’s go. Leuk om kennis te maken
Ja nice to meet you
 
Jullie zitten niet stil in deze rare tijden
Klopt inderdaad. Juist nu proberen we ons aan te passen en snel te reageren.
 
Ik vind de naam ook zo tof de startup verdubbelaar  Zat dit idee al in de pijplijn of is dit zo’n voorbeeld van een geniaal idee in crisistijd?
Goed om te horen. We willen iets doen voor de entrepreneurs nu, maar ook wij krijgen best klappen in deze tijd. We zijn al enkele jaren bezig met onze Ventures Studio (onderdeel van de Born05 Group) en hebben een aantal goede startups gebouwd. Dus we weten waar we kunnen helpen en doen dit vanuit onze kracht, digitale kracht. En Peakfijn zit er eigenlijk net zo in. Dus toen kreeg ik een bericht van Willem. En ging het van een idee naar gewoon doen!
 
Even bijkomen van de schok en meteen door! Mooi hoor. Veerkracht is toch wel echt key hè in dit soort situaties
Vorige week lag inderdaad de focus op aanpassen, maar nu is het echt op naar volgende stappen. Ook dit brengt kansen en juist slimme innovatie
 
En nu dus de geniale ideeën die bijdragen aan de samenleving. Aan wat voor dingen denk je dan?
Social distancing, Work from Home, dat zijn natuurlijk de sleutelwoorden nu. Maar ook digitale business ideeën die nu anders niet van de grond komen, willen we helpen. Overal ontstaan kansen of dit nu gaat om eCommerce of juist een tool die mensen uit een isolement haalt.
 
Ik ben heel benieuwd waar mensen mee gaan komen. Zijn er al ideeën binnengekomen?
De deuren zijn echt net open gegaan. Dus laat de eerste pitches nu maar binnenkomen.
 
Ja kom maar door mensen!
Ja, wij zijn ook benieuwd. Dit is natuurlijk ook voor ons iets nieuws, maar het voelt een beetje of we op deze manier toch kunnen helpen.
 
En wat hebben jullie ter verdubbeling te bieden?
Vanuit Born05 Ventures zijn we startup bouwers. Peakfijn is dat ook maar meer op het technische vlak. Dus eigenlijk kunnen we samen snel jouw idee uitvoeren en neerzetten in de markt, samen met de ondernemer.
 
Dus Peakfijn bouwt en Born05 denkt mee over de invulling van het idee?
Peakfijn zijn de slimme developers en wij brengen onze expertise zoals UX, design, positionering, branding en marketing.
 
Waar kunnen de mensen hun idee pitchen?
We hebben een makkelijk formulier. Een paar vragen invullen en kort jouw idee pitchen. Dan nemen we contact met je op. En kijken we of we kunnen helpen
 
Duidelijk! Dank Jurriaan en heel veel succes. Hou je ons op de hoogte?
Jij bedankt! We houden jullie zeker op de hoogte.
 
 Thank you en take care!