WhatsAppen met Rian Verhagen

20-08-2020 (15:25) - Appen met

Het Amsterdamse creatieve digitale bureau Superhero Cheesecake gaat internationaal en opent een kantoor in de Verenigde Staten. In het bruisende Austin in Texas welteverstaan. Daar wilden we meer over weten. Managing Partner Rian Verhagen vertelt.
 
 
WhatsApp-status: Available
 
 
Hi Rian, ben je er klaar voor?
Yes 
Ik mag je feliciteren he? Bij deze 
Dankjewel! We zijn al een aantal jaar actief op de US markt, maar hebben ons nu eindelijk echt daar gevestigd.
 
Ja ik wou tikken spannend deze nieuwe move, maar het is niet helemaal nieuw dus. Vanwaar de keuze voor specifiek Austin?
Dat idee is een paar jaar geleden ontstaan. We wilden op een plek zitten waar onze klanten graag naar toe zouden reizen (lekker weer ) en waar ook een sterke 'tech scene' is. De laatste jaren zijn er veel grote tech reuzen neergestreken dus er gebeurt veel op dat vlak. Daarnaast voelen we ons ook echt thuis in de stad qua cultuur, de mensen zijn heel erg 'down to earth', werken hard, maar tegelijkertijd ook heel open-minded. Misschien wel een klein beetje als Nederland 
 
Je kunt zelf niet naar de opening van het kantoor toe hè vanwege COVID-19?
Nee dat zal inderdaad niet gaan. We hadden eigenlijk al het een en ander gepland tijdens SXSW in maart, maar dat werd natuurlijk ook op het laatste moment afgeblazen. Ik hoop dat we het volgend jaar een beetje in kunnen halen en alsnog een mooi feest kunnen geven.
 
Jullie hebben dus al veel klanten in de VS. Kun je er een paar noemen?
We hebben veel werk gedaan met Amerikaanse agencies zoals Cramer+Krasselt, GSD&M, en Droga5 voor merken als Porsche, Southwest Airlines en Bacardi. Maar we zijn ook steeds meer een partner rechtstreeks voor merken en die beweging zien we ook in de US.
 
Andrew Puzzuoli wordt managing director, waarom hebben jullie voor hem gekozen?
We kennen Andrew al een aantal jaar. In zijn tijd bij Droga5 hebben we een aantal projecten samen gedaan en er was eigenlijk meteen een klik. Hij is al meer dan 10 jaar actief in digital en advertising bij top agencies, kent dus echt de kneepjes van het vak, en heeft een goed netwerk. Het is ook wel grappig dat hij uit eigen ervaring aan potentiële klanten kan vertellen hoe het is om met ons te werken 
 
Haha leuk! En een goede catch dus 
Absoluut 
 
Zitten jullie eigenlijk nog in andere landen? Nee he? De VS is de eerste internationale stap toch?
Dat klopt. We werken aan projecten van over de hele wereld, maar dit is de eerste keer dat we echt 'boots on the ground' buiten Nederland.
 
En niet alleen in Austin toch?
We hadden stiekem al een aantal jaar een vertegenwoordiger in Chicago die ons helpt met het vinden van nieuw werk, dat hebben we nu inderdaad uitgebreid met iemand in New York en iemand in San Francisco.
 
Jullie zijn lekker bezig dus. Zucht krijg zo'n zin om weer naar de VS te gaan nu ik al die namen voorbij zie komen... Kan niet wachten tot things are back to 'normal'.
Haha, ik ook  Het blijft een bijzonder land en voor ons is het avontuur pas net begonnen!
 
Ik vind jullie naam geweldig, hoe wordt die in de Engelstalige landen ontvangen? Vinden ze vast heel leuk.
Het is een opvallende naam die goed blijft hangen merken wij  Iedereen die we ontmoeten wil weten hoe de naam ontstaan is en we hebben natuurlijk een heleboel grappige anekdotes over mensen die bij ons cheesecake denken te kunnen bestellen. We hebben op een of andere manier zelfs reviews op Google voor onze cheesecake terwijl ik vrij zeker weet dat we nog nooit cheesecake verkocht hebben.
 
Hahaha ja. Hilarisch  En hoe is jullie naam ontstaan dan?
We bedenken iedere keer een ander verhaal 
 
Dank je wel Rian voor dit virtuele gesprekje.
Jij ook bedankt!

En heel veel succes in the United States!
Thanks!