WhatsAppen met Rogier Sol

04-04-2017 (14:01) - Appen met

Negen jaar lang was hij eindverantwoordelijke van productiemaatschappij State31, waar hij grote klanten mocht bedienen. Per 1 april geeft hij leiding over de productieafdeling van WeFilm. Een nieuw bureau, een nieuwe omgeving, nieuwe klanten en een nieuw managementteam waar hij deel van mag uitmaken. Tijd om even te appen met Rogier Sol dus. 

 
WhatsApp-status: Hallo! Ik gebruik nu ook WhatsApp.
 
Hallo Rogier. Jaap hier, van Fonk.
Hi Jaap, Rogier hier :)
 
Dan heb ik de goede te pakken. Hoe is het leven?
Het leven is goed! Een week met heerlijk weer en veel mooie opdrachten waar ik meteen in kan duiken. Hoe het het leven aan de andere kant van de whapp?
 
Is dit je tweede werkdag, of ben je vorige week al begonnen? Het leven kan bijna niet vervelend zijn op een dag als vandaag.
Officieel wel, maar afgelopen maanden al diverse keren bij Wefilm producties aangehaakt zoals Google Wind en Adyen.
 
Snuffelstage ;)
Soort van inderdaad :)
 
Dat maakt deze week dus wel wat minder spannend.
Nou ja, ben nu natuurlijk wel in een andere rol betrokken. Maar het was inderdaad wel heel fijn om op die manier de Wefilm cultuur en missie beter te leren kennen. Dat hielp ook weer bij mijn keuze om aan de slag te gaan als Head of Production.
 
Waar is die keuze van WeFilm nog meer op gebaseerd?
Na jaren alleen aan het roer te hebben gestaan bij State31, waar ik vooral samenwerkte met teams van freelancers, had ik de behoefte om met een vast team echt op langere termijn te kunnen bouwen aan een bedrijf. Wefilm heeft een team van super ambitieuze mensen die altijd voor vernieuwende ideeën willen gaan. De producties die daaruit voortkomen kunnen daardoor soms een puzzel zijn wat dwingt om echt grenzen op te zoeken van wat productioneel kan. Dat is altijd super uitdagend.
 
Maar hier heb je alsnog wel de leiding over je eigen afdeling niet?
Zeker! We hebben bij Wefilm grofweg twee afdelingen, de concept ontwikkelingsafdeling en de productieafdeling. Bij de laatstgenoemde sta ik inderdaad aan het roer. Daarnaast ben ik dus ook betrokken bij de algehele bedrijfsvoering als MT-lid.
 
Het feit dat WeFilm mensen als jij kan aantrekken zegt wel iets over de groei van het bedrijf, zo lijkt het althans.
Dank voor het compliment :) Wefilm is vooral erg ambitieus om nog meer impact te maken met de films die ze maakt. Grote groei is daarbij niet per se een doel op zich, maar het gaat inderdaad wel goed met het bedrijf.
 
En daar ga jij dus voor zorgen, voor die impact ;)
Ik ben een onderdeel van een team dat die impact gaat creëren :) Maar het verleden wijst, wat mij betreft, wel uit dat Wefilm goed in staat is om grote impact te kunnen behalen met de films die gemaakt worden.
 
Niet te bescheiden he ;) Was je hard toe aan een nieuwe uitdaging? 
Haha, ik ben nog maar op dag 2 dus vraag het me over een half jaar nog een keer ;) Ja, ik keek er wel naar uit om weer in een vast, hecht team te werken aan de ontwikkeling van een bedrijf. En qua visie past Wefilm goed bij me. Ja, ik keek er wel naar uit om weer in een vast, hecht team te werken aan de ontwikkeling van een bedrijf. En qua visie past Wefilm goed bij me. 
 
En verandering van spijs doet eten.
De liefde voor het filmvak komt in ieder geval weer helemaal op.
 
Dat belooft dus wat, in ieder geval voor de eerstvolgende productie. Gaan we jouw hand daar al direct in terugzien?
Als het megalomane project dat ik de afgelopen 24 uur begroot hebt doorgang vindt, dan wordt het spektakel snel zichtbaar :)
 
Hahaha, nu moet je er wel meer over vertellen ;)
Dat is helaas nog lastig. Maar als hij doorgaat nodig ik je uit om op de set langs te komen. Deal?
 
Daar hou ik je aan! Tot die tijd wachten we nog maar even rustig af dan. Mag ik je bedanken voor je tijd?
Zeker, graag gedaan. Ik zie je in Cannes, denk ik?
 
Ook dat lijkt me een deal. We willen nog niet te veel druk erop leggen, maar we verwachten wel wat van je, Rogier ;) Tot snel!
Haha, i feel the pressure ;) Hopelijk tot snel op de set!